oorzaak anorexia Ziekten vanuit de Kern behandelen

Werkelijk genezen op een dieper, Lichamelijk - en Psychisch Ziels niveau  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Oorsprong ziekten

De darmen de wortels van onze boom

Onze gezondheid begint in onze darmen. Als baby worden we geboren met darmen die nog nooit voedsel hebben verteerd. Een gezonde volwassene heeft ongeveer 1,5 tot 2 kg aan darmbacteriën. Moedermelk is de voeding die een basis, fundering legt voor een gezonde darmflora. Hoe kan het anders dat zovelen lijden aan ziekten in een maatschappij waarin vele moeders niet in staat zijn, of niet kiezen voor een langere periode borstvoeding? En waar zelfs kinderen een levensstijl volgen waar veel te weinig ruimte is voor natuurlijke pure voeding. Stress heeft ook nog eens een schadelijke invloed op onze darmflora. Het is niet verwonderlijk dat zoveel jonge mensen lijden aan ziekten, allergieën welke verband houden met een verstoring van onze darmflora.

Laat ik een symbolisch voorbeeld geven 

Een boom heeft last van luis. Deze luis kunnen we bestrijden. Het volgende jaar is de kans groot dat deze boom weer last van luis krijgt. De boom heeft heeft problemen met voedselopname vanuit zijn wortelgestel. Nemen we een boom welke deze problemen niet heeft, deze zal krachtige blaadje hebben, en deze blaadje worden niet gegeten door de luis. De luis “lust” alleen de verzwakte blaadjes van de verzwakte boom. Ik zeg symbolisch voorbeeld omdat een mens niet te vergelijken is met een boom, maar bezien vanuit voeding, zal een mens met een ongezonde darmflora uiteindelijk allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen.

Direct aan de spijsvertering gerelateerde ziekten

Onze darmen, buik is energetisch direct verbonden met onze hersenen. Zien we bijv. erg tegen een examen op, reageren onze darmen in de vorm van buikpijn. Als onze darmen niet gezond zijn, dan lekken tal van afvalstoffen door onze darmwand, (waar dan o.a. de bescherming van beschadigd is) in onze bloedbaan, en deze afvalstoffen hebben via het bloed een direct effect op onze hersenen. In de darmen worden ook tal van spoorelementen en aminozuren, mineralen, en vitaminen omgezet en/of opgenomen. Er kunnen, bij langdurige verstoringen vervolgens voedsel allergieën optreden. Allergieën, bacteriën en schimmels hebben een directe invloed op onze hersenen en ons zenuwstelsel.

We kunnen dit proces keren door een dieet in te zetten waardoor de darmen en darmflora zich weer kan herstellen. Na dit dieet kunnen we weer voedsel eten wat we voorheen niet konden eten, omdat deze stoffen niet meer kunnen doordringen in het darmweefsel omdat deze de bescherming heeft hersteld. U zult zich veel en veel beter voelen, en daardoor eet u bijna als automatisch de voeding die u lekker vind en bij u past. Vanuit een zieke darm ontwikkelen we vaak ook ongewone eetpatronen die bij hierbij passen.

Ziekten welke een rechtstreeks gevolg van de conditie van onze darmen zijn, zijn bijvoorbeeld diarree, een allergie, Dyslexie, A.D.H.D, A.D.D., Autisme, en Depressie, Dementie, en zelfs Dyspraxia.

Depressief door je darmen

Gelukkig wordt er op het reguliere medische vlak meer en meer bekend over de oorzaken van ziekten. Zo schreef Prof. dr. Eric Claassen onlangs in het blad Gezond NU ( juni 2013 ) een artikel over de relatie tussen hersenen en darmen " Depressief door je darmen ". Dr. Eric Claassen is  immunoloog en hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij verbonden aan de afdeling Virologie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tevens is hij lid van de Gezondheidsraad. Ook heeft hij een website opgezet, Darmgezondheid.nl. Klik op de onderstaande linken voor meer informatie;

 " Darm en brein " en "Darmgezondheid.nl "   en de video " Onze darmbacteriën en gezondheid "  

 Lees ook de onderwerpen: 

" Wil je meer energie? Drink nu gevitaliseerd natuurlijk water " en  " Anorexia: Een verstoring in je biochemie vanuit je darmen " en " Gezonde Voeding "